Het Beeldverhaal

Op intuïtieve wijze gebruik ik het verhaal, mijn eigen fantasie en het tekenen om mezelf mee te nemen naar gebieden in mijn physhe waar ik via de weg van het 'denken' niet zou kunnen komen. De lagen die in een verhaal en in een beeld aanwezig zijn, zijn oneindig. Door verhalen te tekenen kom ik tot inzichten over mijn onbewuste en daarmee ook het collectieve, de mensheid. Ik maak graag gebruik van archetypes en mythes.

De boeken die ik teken zijn voor kinderen en voor het kind in volwassenen. Het viel mij op dat verhalen uit mijn jeugd een diepe indruk kunnen achter laten en een invloed kunnen hebben op de manier waarop ik in het heden naar mijn omgeving kijk. Om die reden hecht ik veel belang bij de boeken, verhalen en films die voor kinderen gemaakt worden. We kunnen onze kinderen bewust opvoeden met verhalen en beelden die constructief, liefdevol en onderzoekend zijn. Die vragen oproepen als: wat is betekenisvol?

Naast zelf verhalen op tekenen, doe ik niets liever dan anderen aan moedigen hun eigen mythe te vinden en daar op een creatieve manier vorm aan te geven. Tekenen is van iedereen. Elke creatieve uitingsvorm (dans, muziek, theater..) is van iedereen en behoord niemand specifiek toe. Het mag en kan voor ieder mens op aarde helend, verhelderen en ontspannend zijn.